Over

Dertig jaar ervaring in constructieberekening en -controle

Met mijn bedrijf Zevenbergen Advies werk ik (Johan Zevenbergen) sinds 2012 als zelfstandig ondernemer in de bouwwereld, op het gebied van het berekenen en controleren van stabiele en veilige constructies van bouwwerken. Om ervoor te zorgen dat nieuwbouwprojecten, aanbouw aan bestaande bouw en verbouwprojecten op een verantwoorde en goede manier uitgevoerd kunnen worden, werk ik samen met architectenbureaus, aannemers en gemeenten. Het berekenen van constructies, het maken van constructietekeningen en het controleren daarvan doe ik al sinds 1998. Tot 2012 deed ik dat in loondienst, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring in mijn werkende leven en privéleven is mijn zesjarige verblijf in Zuid-Afrika geweest, waar ik woonde ik met mijn gezin. Daar zetten wij ons in om de allerarmsten te helpen, zowel in projecten op het gebied van bouw en constructie, als op sociaal en maatschappelijk vlak.

Rekening houden met alle belangen: flexibel en oplossingsgericht

Mijn verblijf in Zuid-Afrika heeft mijn werkwijze voor een belangrijk deel gevormd: in het zoeken naar een oplossing gaat het namelijk nooit om één belang, maar altijd om verschillende belangen. Ik vind het belangrijk om daar oog voor te hebben. Zo werkt dat ook in een bouwproces. Denk aan relevante wetgeving die bepalend kan zijn voor wat wel en niet kan bijvoorbeeld, of het budget van de opdrachtgever dat maakt dat er soms goed gezocht moet worden naar alternatieven. Maar ook de ideeën van de aannemer en het ontwerp van de architect zijn van invloed. Bij het berekenen van een veilige en stabiele constructie weeg ik alle belangen af en zoek ik naar de best passende oplossing.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van bouwkundige constructie? Bel of mail mij om vrijblijvend een afspraak te maken.

Johan Zevenbergen

Zevenbergen Advies maakt betrouwbare en praktische berekeningen van onderliggende constructies van bouwwerken, of controleert bestaande berekeningen van anderen. Een veilige en stabiele constructie is essentieel om verzakkingen en scheuren te voorkomen, zowel bij utiliteitsbouw als woningbouw.

  • Funderingen
  • Draagconstructies
  • Vloeren
  • Dakconstructies
  • Betonconstructies
  • Staalconstructies
Johan zevenbergenOver